Hoi Ronald,

Ja, ik gebruik een set top box. Mijn ervaringen hieronder. Eén opmerking vooraf: bij de installatie hiervan door UPC is er van alles misgegaan. Ik had altijd zoiets: eerst zien en dan geloven, al die verhalen over UPC. Maar ook ik moet nu zeggen dat dat gedeelte abominabel was. Mijn verdere ervaringen met UPC, vaak telefonisch in verband met vragen, zijn verder goed. De (jonge) mensen die ik gesproken heb zijn aardig en proberen je echt verder te helpen.

Nu mijn ervaringen met de set top box:

- In het begin had ik heel vaak (ongeveer vier keer per week) dat bij het aanzetten ervan er geen beeld was; dit is bekend bij UPC en ligt aan de software (ja, ja, die van Microsoft!!!). Oplossing: smartcard eruit halen en opnieuw erin.

- Vervolgens had ik ineens een week lang problemen met het geluid dat wegviel; ook bekend probleem bij UPC. Oplossing: stekker eruit en weer erin zodat de box opnieuw kan opstarten en de software opnieuw "geïnstalleerd" wordt.

- Misschien wel het meest vervelende van de set top box: je kan hem niet uitzetten! Wel op stand-by maar dan maakt ie net zovel herrie als dat ie aanstaat. Ik heb nu een constructie eroverheen gemaakt, zodat ik niet de hele tijd het geluid hoor boven de televisie uit. Maar 's nachts hoor ik hem in de slaapkamer ernaast (kan deur helaas niet dichtdoen vanwege katten). Is ook bekend euvel en komt door ventilator. Is iets wat mij het meest irriteert.

- Laatste nadeel: UPC Digital en de video staan op hetzelfde kanaal. Het is vaak een geklier met drie afstandsbedieningen om op hetgeen te komen wat je op dat kanaal kan zien. En sinds ik de set top heb gaat soms het beeld van de video over op het beeld van de decoder zonder dat ik iets gedaan heb.

Verder ben ik blij dat ik de Spaanse zender TVE weer kan zien, want daar is het mij uiteindelijk om begonnen.

En ik ben erg positief over UPC Select, dat gaat via de pincode perfect.

Ik hoor van andere mensen dat ze niet meer met de video kunnen opnemen maar dat gaat bij mij perfect. Je moet wel steeds schipperen tussen kanalen en AV.

Nou, dit was het. Ik hoor graag of het bovenstaande overeenkomt met de ervaringen van anderen. Ook hoor ik graag of je er iets aan hebt gehad. Lees thuis alleen in het weekend mijn mail, dus antwoord kan even duren.

Groet,

E